Valitse mihin haluat kirjautua

Onko vuokratyö vain aloittelijoille?

Vuokratyöllä viitataan työsuhteeseen, jossa vuokrayritys on työntekijän työnantaja. Henkilö tekee varsinaiset työtehtävänsä käyttäjäyrityksen alaisuudessa, mutta vuokrayritys maksaa palkan tehdystä työstä. Moni kuvittelee vuokratyöhön hakeutuvan vain ensimmäistä työpaikkaa etsivät työntekijät. Tässä julkaisussa me kuitenkin osoitamme väittämän vääräksi, ja kerromme, kuinka alan kokeneimmatkin konkarit voivat työllistyä onnistuneesti vuokratyön avulla.

 

Kenelle vuokratyö sopii?

Vuokratyötä pidetään helppona ja lempeänä tapana aloittaa työelämä. Tämän luulon vuoksi merkittävä osa vuokratyötä hakevat henkilöt ovat vasta-alkajia työmarkkinoilla, jotka etsivät lyhytkestoisia pestejä ilman pitkäaikaista sitoutumista. Vuokratyötä suositellaan alanvaihtajille, jotka eivät ole vielä työllistyneet uuteen ammattiinsa. Myös suuri osa opiskelijoista työskentelee vuokratyösuhteessa opintojensa ohella. Kaiken kaikkiaan vuokratyölle on muodostunut maine epävarmana vaihtoehtona tehdä töitä. Moni pelkääkin hakea työpaikkaa vuokrayrityksen kautta, sillä pelko työsuhteen katkeamisesta on vahvasti läsnä.

 

Vuokratyö on kuitenkin loistava tapa työllistyä, jos työntekijällä on taipumus kyllästyä herkästi samassa työpaikassa. Näin ollen vuokratyö tarjoaa vaihtelevuutta ja joustavuutta myös muillekin kuin aloitteleville työntekijöille. Kokeneempikin konkari saa jatkuvasti uusia kokemuksia jo tutuksi tulleen alan sisällä. Esimerkiksi kaivinkonetyöntekijän arki saattaa koostua keskenään hyvin samankaltaisista työpäivistä, mutta uusi työyhteisö ja maisemanvaihdos tuovat leipääntyneeseen arkeen uusia näkökulmia ja motivaatiota.

 

Vuokratyöstä vakituiseen työsuhteeseen

Mikä parasta, moni työnantaja haluaa usein palkata vuokratyöntekijän vakituiseen työsuhteeseen. Tämä tietenkin edellyttää, että työtehtävät on hoidettu asianmukaisella ammattitaidolla ja huolellisuudella jo vuokratyösuhteen aikana. Joten ei kannata murehtia vakituisen työsuhteen puutetta, jos olet parhaillaan vuokrafirman alaisena, sillä useissa tapauksissa hyvin hoidetusta työstä poikii uusia mahdollisuuksia uralle.

 

Lukuisilla aloilla on nyt pulaa ammattitaitoisista tekijöistä. Vuokratyöntekijöitä haetaan nyt erityisesti asiakaspalvelualalle ja myyntitehtäviin, mutta avoimia työpaikkoja löytyy myös suorittavan työn tekijöille, kuten mekaanikoille, operaattoreille ja asentajille. Vuokratyövoimaa voidaan kuitenkin hyödyntää kaikilla aloilla niin kauan, kuin asiantuntevia työntekijöitä riittää hakemaan avoimia tehtäviä.

 

Tutustu RekryDiilin avoimiin työpaikkoihin tästä!