Valitse mihin haluat kirjautua

Pääsin jatkohaastatteluun – mitä nyt?

Ensinnäkin onneksi olkoon! Olet askeleen lähempänä unelmien työpaikkaasi.

 

Mitä jatkohaastatteluun pääseminen tarkoittaa?

Jatkohaastatteluun pääseminen on jo itsessään merkittävä saavutus, josta jokaisen tulee olla ylpeä. Usein jatkohaastatteluihin kutsutaan vain 2–3 hakijaa, joissa työnantaja näkee potentiaalia työtehtävän täyttämiseen. Työhaastattelun seuraavan vaiheen tarkoituksena on antaa työnantajalle mahdollisuus kartoittaa tehtävään soveltuvien kandidaattien osaamista vielä kertaalleen ennen lopullista päätöstä.

 

Yksinkertaisilla konsteilla saavutat huipputuloksia

Tärkeintä on pitää pää kylmänä ja luottaa omaan osaamiseesi – sinut on syystä kutsuttu jatkohaastatteluun. Vaikka vastassasi saattaa olla yhtä päteviä hakijoita, sinun kaltaisiasi tekijöitä on vain yksi tässä maailmassa. Ole siis rohkeasti oma itsesi, kerro erikoisosaamisestasi ja kysy haastattelijoilta kiinnostavia kysymyksiä yrityksestä. Kysymysten esittäminen antaa hakijasta kiinnostuneen ja motivoituneen kuvan, sillä se viestii, että hakija on valmis työskentelemään osana kyseistä organisaatiota.

 

Tässäkään tilanteessa ei kannata pyörää keksiä uudelleen, sillä monet aiemmin hyviksi todetut konstit toimivat edelleen haastatteluissa. Kohtelias ja selkeä ulosanti takaavat loistavat lähtökohdat onnistuneeseen työhaastatteluun. Muista, että maltti on valttia ja pyri vastaamaan kattavasti annettuihin kysymyksiin.

 

Fake it till you make it!

Ikivanha kikka on ”fake it till you make it”. Tätä samaa elämänviisautta voi hyödyntää myös työhaastatteluihin! Kun käyttäydyt valmiiksi kuin olisit saanut hakemasi työpaikan, vaikutat entistä itsevarmemmalta ja vakuuttavammalta. Toiminta ja tunteet kulkevat käsi kädessä, jolloin pienikin itsevarmuuden näytteleminen vaikuttaa omaan mielialaasi ja omanarvontuntoosi. Kyseessä ei kuitenkaan ole kokonaan uuden persoonan keksiminen, vaan tarkoituksena on antaa haastattelijoille itsevarmempi versio omasta itsestäsi.

 

Itsevarma henkilö on ideaali kumppani yritystoimintaan, sillä he vaikuttavat tietävänsä mitä he haluavat ja kuinka he sen voivat saavuttaa. Tärkeintä itsevarmassa olemuksessa on kuitenkin se, kuinka se näyttäytyy muille ihmisille – koppavan ja itsevarman henkilön ero on hiuksenhieno. Varo siis, ettet vaikuta haastattelutilanteessa tärkeilevältä tai ylimieliseltä.

 

 

Kun alamme jännittämään tulevaa haastattelutilannetta, ihmisillä on tapana unohtaa itsestään selvätkin asiat. Mikäli kaipaat vielä kertausta, kuinka pärjätä työhaastattelussa, voit lukea blogijulkaisumme aiheesta. Julkaisu käsittelee viittä vinkkiä, joista saattaa olla hyötyä työhaastattelun kanssa tuskailevalle. Lue lisää vinkeistämme täältä!