Suorahaku: tehokas rekrytointimenetelmä

Suorahaku: tehokas rekrytointimenetelmä

Uuden työntekijän palkkaaminen voi olla haastava ja aikaa vievä prosessi, mutta RekryDiili tarjoaa ratkaisun tähän. Meidän kattavat rekrytointipalvelumme vapauttavat sinut keskittymään ydintoimintaasi, kun me hoidamme osaavan tekijän löytämisen puolestasi. Riippumatta toimialasta tai yrityksestä, etsimme juuri oikean henkilön täyttämään tarpeesi. Erottumme muista rekrytointialan yrityksistä aidolla halullamme auttaa ja välittämisellä asiakkaistamme ja työntekijöistämme.
Tavoitteenamme on yhdistää asiakasyrityksemme oikeanlaisen osaamisen kanssa ja luoda pitkäaikaisia, sitoutuneita kumppanuuksia. Rekrytointiprosessimme on suunniteltu nopeaksi ja tehokkaaksi, ja ammattitaitoinen tiimimme tekee tästä mahdolliseksi. Meillä on vuosien kokemus ja asiantuntemus, joka varmistaa, että löydämme sinulle parhaat mahdolliset työntekijät.

Miten yritykseni voi hyötyä suorahausta?

Etuna suorahauissa on, että hakuprosessiin valikoituu heti alusta alkaen ehdokkaita, jotka osaamisensa perusteella ovat sopivia tekijöitä avoimiin työtehtäviin. Tämä on myös toimiva keino vähentää virherekrytointien riskiä. Suorahaun avulla voidaan tavoittaa sellaisia taitajia, jotka eivät ole aktiivisesti etsimässä uusia mahdollisuuksia työelämäänsä. Maailman digitalisoitumisen myötä asiantuntijan löytäminen ei vie enää viikkoja tai kuukausia, vaan sopiva tekijä saattaa löytyä jopa muutamassa päivässä.

Suorahaun parhaat puolet:

  • Säästät aikaa rekrytointiprosessissa.
  • Löydät taidoiltaan, kokemukseltaan ja ominaisuuksiltaan työnkuvaan soveltuvan tekijän.
  • Kalliin virherekrytoinnin riski pienenee.
  • Saatat löytää passiivisten hakijoiden joukosta etsimäsi ammattilaisen.
  • Saat RekryDiilin ammattilaiselta tukea rekrytointiprosessiin.

Näin suorahaku etenee:

1. Aloitus
Selvitämme yhdessä asiakkaan kanssa haettavalta henkilöltä vaadittavat tiedot, taidot ja koulutustason. Lisäksi määrittelemme tehtävänkuvauksen ja siihen liittyvät avainkompetenssit. Millaista pätevyyttä hakijalta edellytetään työtehtävään? Tähän kysymykseen vastaamalla löydämme kyseiseen tehtävään parhaiten sopivia ehdokkaita.
2. Ehdokaskartoitus
Suorahakutoimeksiannoissa käymme läpi oman osaajapankkimme ja hyödynnämme kattavasti alan työkaluja. Suorahaun tukena käytämme myös eri sosiaalisen median alustoja ja verkkopalveluita. Näin tavoitamme laajalti potentiaalisia työntekijöitä. Panostamme erityisesti onnistuneeseen ja positiiviseen hakijakokemukseen, jotta hakijoille jää mielekäs kuva yhteydenotostamme. Toimimme tässäkin prosessissa ehdottoman luottamuksellisesti, emmekä paljasta asiakasyrityksen nimeä ehdokkaille.
3. Sopivimpien hakijoiden valinta
Haastattelemme suorahakutoimilla löytämämme potentiaaliset ehdokkaat ja raportoimme tulokset yksityiskohtaisesti asiakasyrityksellemme. Haastattelut toteutetaan asiakkaamme toiveiden ja vaatimusten mukaisesti. Kaikkiin suorahakuihin on mahdollistaa yhdistää psykologinen soveltuvuusarviointi ja testaus sopivimpien hakijoiden valitsemiseksi. Tulosten perusteella asiakasyrityksen on selkeämpi suunnitella uuden työntekijän perehdytystä ja mahdollista koulutusta. Olemme tarvittaessa mukana rekrytoinnin lopullisen valinnan tekemisessä ja annamme oman ehdotuksemme sekä näkemyksemme tehtävään parhaiten sopivasta hakijasta.
Prosessin päätteeksi sinulla on uusi, asiantunteva ja ammattitaitoinen tekijä osana tiimiäsi!

Usein kysytyt kysymykset

Mitä eroa on suorahaulla ja perinteisellä rekrytoinnilla? Suorahaku eroaa perinteisestä rekrytoinnista siten, että siinä ei julkaista julkista työpaikkailmoitusta, vaan potentiaalisia ehdokkaita etsitään ja kontaktoidaan suoraan. Tämä menetelmä mahdollistaa luottamuksellisuuden ja kohdennetun lähestymistavan, kun taas perinteinen rekrytointi perustuu usein laajempaan ja avoimeen hakuprosessiin.
Kenelle suorahaku sopii parhaiten? Suorahaku sopii erityisesti tilanteisiin, joissa haetaan tiettyä osaamista tai kokemusta, jota voi olla vaikea löytää perinteisten menetelmien kautta. Tämä menetelmä on erityisen hyödyllinen ylimmän johdon, asiantuntijatason tehtävien ja vaikeasti löydettävien ammattiosaajien rekrytoinnissa.
Kuinka kauan suorahaun prosessi kestää? Vaikka suorahaun prosessi voi vaihdella tapauskohtaisesti, digitalisaation ja nykyaikaisten työkalujen ansiosta sopiva ehdokas voi löytyä jopa muutamassa päivässä. Koko rekrytointiprosessi voi kuitenkin kestää muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen, riippuen tehtävän vaatimuksista ja ehdokkaiden saatavuudesta.
Miten suorahakutoimeksianto aloitetaan? Suorahakutoimeksianto aloitetaan yleensä perusteellisella keskustelulla yrityksen rekrytointitarpeista ja tavoitteista. Tämän jälkeen suorahaun asiantuntija laatii kohderyhmäanalyysin ja aloittaa potentiaalisten ehdokkaiden kartoittamisen. Kun sopivat ehdokkaat on tunnistettu, heihin otetaan yhteyttä ja arvioidaan heidän kiinnostuksensa ja sopivuutensa tehtävään.
Onko suorahaku kallista? Suorahakupalveluiden kustannukset voivat vaihdella huomattavasti riippuen toimeksiannon laajuudesta, tehtävän vaativuudesta ja markkinatilanteesta. Yleisesti ottaen suorahakupalvelut ovat kalliimpia kuin perinteiset rekrytointimenetelmät, mutta ne voivat tuottaa merkittäviä säästöjä pitkällä aikavälillä vähentämällä virherekrytointien riskiä ja nopeuttamalla rekrytointiprosessia.
Voiko suorahakua käyttää luottamuksellisesti? Kyllä, suorahaku mahdollistaa luottamuksellisen rekrytoinnin, mikä on erityisen tärkeää, jos yritys ei halua julkistaa avoimia työpaikkoja tai haluaa toimia matalalla profiililla rekrytointiprosessin aikana. Tämä voi olla hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun haetaan korvaajaa nykyiselle työntekijälle, joka ei vielä tiedä tulevista muutoksista.
Arvomme
Luotettavuus
Rekrytointiprosessimme takaa turvallisuuden ja luottamuksen kaikille osapuolille. Toimimme vastuullisesti ja luottamuksellisesti asiakasyritystemme ja työntekijöidemme kanssa. Huolehdimme työsuhteeseen liittyvistä asioista, kuten palkanmaksusta ja työterveydestä, tehden meistä luotettavan kumppanin.
Avoimuus
Panostamme avoimeen viestintään ja oikeudenmukaiseen johtamiseen reilun työilmapiirin luomiseksi. Läpinäkyvyys rekrytointiprosessissa on meille tärkeää, ja haluamme kaikkien osapuolten olevan tyytyväisiä. Viestimme rehellisesti kaikista prosessin aikana esiin tulevista kysymyksistä.
Laadukas asiakaspalvelu
Asiantunteva ja palvelualtis henkilökuntamme on valmiina auttamaan kaikissa ongelmissa. Kohtaamme asiakasyritykset ja työntekijät lämpimästi ja ammattitaitoisesti. Voit luottaa siihen, että kaikki työelämän kysymykset ratkeavat meidän avullamme.
Avoimet työpaikat