Kolme tarinaa: miksi hakea vuokratöitä?
Blogi - 13.6.2024 - Asiakastarina

Kolme tarinaa: miksi hakea vuokratöitä?

1. Monipuolista työtä

Huomenna aamulla tuut sitten varastolle töihin.

Joo, nähdään huomenna, sanoi Rami, joka oli erityisen mielissään, koska pitkä kesätyöpäivä oli ohi.

Herätyskello soi. Kello on noin puoli seitsemän aamulla. Oli aika laittaa kahvinkeitin käyntiin ja aloittaa aamupalan tekeminen. Kevyen napostelun jälkeen oli hän valmis lähtemään noin 30 minuutin ajomatkalle vähän sateisen oloisessa säässä. Vielä ei hän tiennyt, mitä oli aikaisemmin aamulla tapahtunut.

Saavuttuaan varastolle oli Ramin työpäivä selkeä. Järjestele ja siivoa. Ehkä noin tunnin mittainen ruokatauko ulkona ja käynti paikallisessa kioskissa juomaostoksilla.

Tänään sun pitääkin lähtee valtatietä siivoamaan, sanoi varaston edessä oleva mies.

Valtatielle, miks?

Siellä on joku rekka ajanut ojaan, pitää se tie ja oja siivota.

Rami ei ehtinyt juuri muuta ajatellakaan, kun hän löysi itsensä auton kyydistä ja oli valmis tunnin matkaan valtatielle. Matkalla hän ajatteli, ettei osannut arvata, että päivä olisi tähän suuntaan mennyt. Vuokratöissä ollessaan hän oli tottunut nopeisiin muutoksiin ja erilaisiin työtehtäviin mutta tämä vei voiton niistä kummallisuudellaan.

Tiensiivoustyöpäivä kului nopeasti, vaikka Ramilta irtosi työkenkä ojanmudissa.

Meillä RekryDiilillä on aina monta rautaa tulessa samaan aikaan, joten työtehtäviä riittää monipuolisesti luotettaville työntekijöille. Eli, jos et hakemaasi työhön pääse voi meidän kauttamme avautua mahdollisuuksia muihin töihinkin.

2. Nopea työllistyminen

Talvi oli jo kääntynyt pitkälle kevääseen. Silti Heidin aamukahvin tuoma lämpö tuli tarpeeseen. Puhelin soi. Puhelimen toisesta päästy kuului iloisen ja rempseän oloisen miehen ääni. Keskustelu oli sulavaa ja miehen puheista kuuli, kuinka ammattitaitoinen ja intohimoinen hän oli kaivinkoneita kohtaan. Heidi kertoi avoimesti työtehtävistä, palkkauksesta ja asiakasyrityksestä, johon työntekijää etsitään. Molempien puheista alkoi kuulua, että soittaja olisi mainio työntekijä asiakasyritykseen.

Vaikka keskustelu oli puhelin välityksellä, pystyi Heidi näkemään, kuinka soittajan kasvot ilahtuivat kysymyksestä.

Olisitko valmis lähtemään huomenna töihin, kysyi Heidi samalla ottaen pienen hörpyn hieman viilentynyttä kahvia.

Hetken mietittyään mies vastasi itsevarmasti. Totta kai!

Meillä etsitään usein työntekijöitä aloille, joilla on huutava pula tekijöistä. Parhaimmassa tapauksessa on aamulla haastattelevamme henkilö päässyt jo samana päivänä töihin.

3. Jalansijaa yritykseen

Jaahas, kuukausi kääntyy kohti loppua. Onkos mulla nyt tullut haettua neljään paikkaan, että voin ne ilmoittaa työkkäriin. Ajattelin samalla, kun istuin sohvalleni koneen kanssa.

Hain assistentiksi, koordinaattoriksi, traineeksi… Pitäsköhän mun laajentaa mun hyväksymiäni työpaikkoja, koska ei tää kotona istuskelu ainakaan auta mun työllistymistä? Sanoin hiljaa samalla, kun otin entistä mukavampaa ja löhöämpää asentoa sohvallani.

Tiedän, että toistaiseksi voimassa oleva kokopäiväinen työ olisi ideaalisin tilanne, mutta ehkä mun pitäs kahtoa osa-aikaisia tai määräaikaisia töitäkin.

Onpa hyvää kakkua, sanoi mummoni ruokapöydässä.

Ennen kuin kerkesin vastasi, jatkoi mummoni. Mites sää sinne, oliko se nyt kirjanpitäjä mihin töihin pääsit?

Joo, kirjanpitäjäksi pääsin, samalla kun katsoin sisaruksiani, jotka olivat huojentuneita, että kyselytunti oli nyt viimein kääntynyt minuun. Laitoin pari kuukautta sitten hakemuksen vuokratyöfirmaan, koska en saanut yrityksistäni huolimatta vakituista virkaa mistään.

Vuokratyöfirmaan, mikäs se semmoinen on, sanoi pappani kovaan ääneen, samalla kun koitti keskustella kahden muunkin ihmisen kanssa.

Laitoin sinne hakemuksen ja aloitin aluksi muutamalla tunnilla viikossa. Nyt, kun sain mahdollisuuden näyttää taitoni, niin sain vakituisen paikan, sanoin itsevarmasti hymyillen.

Miksei ne suoraan palkannu sua, vai onko tää joku nykyajan trendi?” mummoni sanoi nuorekasta ääntä matkien.

Mää oon vaan onnellinen, että sain työpaikkani. Sanoin, kun en muuta oikein osannut sanoa.

Vuokratöiden kautta yritykset haluavat välttää kalliit virherekrytoinnit. Tämän takia he haluavat ensin lyhytaikaisia vuokratyösopimuksia, mutta näytettyäsi taitosi ovat yritykset enemmän kuin mielissään, kun saavat palkata sinut kokoaikaiseksi työntekijäkseen.

Onnea työnhakuun!

Avoimet työpaikkamme: https://rekrydiili.fi/avoimet-tyopaikat


Muita blogikirjoituksia

Kilpailuetua ja menestystä: näin henkilöstöpalvelumme auttavat yritystänne saavuttamaan huippusuoritukset!
17.07.2024 - Yrityksille
Kilpailuetua ja menestystä: näin henkilöstöpalvelumme auttavat yritystänne saavuttamaan huippusuoritukset!
Nykyisessä kilpailuhenkisessä liiketoimintaympäristössä henkilöstöpalvelumme ovat nousseet keskiöön, tarjoten ratkaisevia etuja yrityksille. Meidän avullamme yrityksenne voi keskittyä ydinliiketoimintaanne, samalla kun me huolehdimme kaikista niistä yksityiskohdista, jotka tekevät työskentelystä sujuvaa ja turvallista. Katso blogitekstistä 6 tärkeää kilpailuetuanne parantavaa tekijää!
Lue lisää
Henkilöstöpalveluyritykset ja oikeudenmukainen palkka – Mitä sinun tulisi tietää?
01.07.2024 - Työnhakijoille
Henkilöstöpalveluyritykset ja oikeudenmukainen palkka – Mitä sinun tulisi tietää?
Työnteosta tulee saada palkkaa. Lue tästä blogitekstistä tarina, jossa käy ilmi nykyajan työnhakijoiden ajatuksia palkkaukseen ja sen merkitykseen elämissämme!
Lue lisää
Varaudu henkilöstöpalveluidemme avulla syksyn sesonkeihin
20.06.2024 - Yrityksille
Varaudu henkilöstöpalveluidemme avulla syksyn sesonkeihin
Vaikka kesä on nyt parhaimmillaan, kannattaa syksyn tuleviin sesonkihuippuihin valmistautua. Meidän henkilöstöpalveluidemme avulla varmistat, että yrityksesi saa parhaimmat tekijä!
Lue lisää
Kolme tarinaa: miksi hakea vuokratöitä?
13.06.2024 - Asiakastarina
Kolme tarinaa: miksi hakea vuokratöitä?
Kuvittele työ, jossa jokainen päivä tuo mukanaan uuden haasteen ja mahdollisuuden oppia. Vuokratyössä monipuolisuus on valttikorttisi. Tämä on tilaisuutesi kasvaa ammattilaisena ja löytää se oma juttusi monipuolisen työskentelyn kautta. Unohda viikkojen odottaminen – vuokratyön kautta voit aloittaa uuden työn jopa samana päivänä.
Lue lisää
Avoimet työpaikat