Valitse mihin haluat kirjautua

Henkilöstövuokrauksen edut yritykselle

Henkilöstövuokrauksen avulla yritys voi helposti ja nopeasti keskittää resurssinsa juuri sinne, mihin niitä tarvitaan.

 

Mitä henkilöstövuokraus on?

Henkilöstövuokrauksella tarkoitetaan sitä, kun yritys etsii itselleen vuokratyöntekijää lyhytkestoisiin keikkatöihin tai pitkäkestoisempiin työsuhteisiin. Ainoa ero normaalin työsuhteen solmimiseen on, että työnantajana ei toimi asiakasyritys vaan henkilöstöpalveluyritys. Itse työ kuitenkin tehdään asiakasyrityksen toimitiloissa ja työvälineillä. Henkilöstövuokraus on moderni ja kasvava työn tekemisen muoto, joka tarjoaa äärimmäistä joustoa niille, jotka sitä työelämäänsä kaipaavat.

 

Apua kiireellisiinkin toimeksiantoihin

Henkilöstövuokraus on ennen kaikkea helppo ja nopea tapa löytää päteviä työntekijöitä työhön kuin työhön. Työnantaja saattaa kaivata esimerkiksi kiireellistä apua joulusesongin ruuhkiin tai jonkun paikkaamaan yrityksen työntekijän sairauslomaa. Tällaisissa tilanteissa aika on kortilla, kun lyhytaikaista apua on saatava pikimmiten. Paniikinsekaisilta tunteilta voidaan kuitenkin tehokkaasti välttyä asianmukaisesti toteutetun henkilöstövuokrauksen avulla.

 

RekryDiili hoitaa rekrytoinnin alusta loppuun, jolloin koko prosessi sujuu nopeasti ja vaivattomasti ilman ylimääräistä työtä. Itse työntekijän etsimisen ja palkkaamisen lisäksi henkilöstöpalvelutalo ottaa asiakseen huolehtia kaikista työsuhteen ylläpitoon liittyvistä velvoitteista, kuten palkanmaksusta, mahdollisista sairaspoissaoloista ja työterveyshuollosta. Yrityksen ei siis tarvitse juuri muuta tehdä, kuin kertoa millainen tarve työrupeaman suhteen on.

 

Alhainen riski ja tyytyväisyystakuu

Jokainen työntekijöitä rekrytoinut yritys voi varmasti todeta, että uuden osaajan palkkaamiseen liittyy merkittäviä riskejä, joita yritetään vältellä viimeiseen asti. Henkilöstövuokrauksessa tämä riski on minimaalinen. Työntekijöitä palkataan silloin, kun yrityksellä ei ole varmaa tietoa tarvittavan työvoiman laajuudesta, joten sekä lyhytaikaisten apulaisten kuin vakituisten työntekijöidenkin rekrytointi onnistuu helposti henkilöstövuokrauksen kautta. Monet yritykset aloittavatkin uuden työntekijän rekrytoinnin henkilöstövuokrauksella, jonka jälkeen työntekijä voidaan siirtää vakituisesti yrityksen omille palkkalistoille.

 

Henkilöstövuokraus on tehokas keino varmistua siitä, että rekrytoitava työntekijä on pätevä ja ammattitaitoinen osaaja. RekryDiili etsii juuri sopivan tekijän kattavien haastatteluiden ja soveltuvuusarviointien avulla, jotta virherekrytoinneilta vältyttäisiin. Tiesitkö, että RekryDiili tarjoaa asiakasyrityksillemme tyytyväisyystakuun koskien henkilöstövuokrausta? Mikäli sattuu niinkin ikävä tilanne, ettei uusi työntekijä sovellukaan annettuun työtehtävään, me etsimme yritykselle uuden työntekijän veloituksetta.

 

Kustannustehokas vaihtoehto perinteiselle rekrytoinnille

Koska RekryDiili hoitaa henkilöstövuokrauksen alusta loppuun, asiakasyritys voi keskittyä kehittämään sen ydinosaamista sen sijaan, että arvokasta aikaa kuluisi istuen työhaastatteluissa. Kartoittamalla henkilöstövuokrauksen tarpeen yritys voi sijoittaa resursseja sinne, missä niitä erityisesti kaivataan. Henkilöstösuunnittelu tunnetusti vaatii ennakointia ja varautumista yllättäviinkin muutoksiin. Olipa kyseessä vanhempainvapaa tai sairausloma, yrityksen tulee rekrytoida joku korvaamaan työntekijöitä heidän poissaolonsa ajaksi.

 

Henkilöstösuunnittelussa tulee ottaa huomioon myös yrityksen nykyiset työntekijät. Mikäli yritys ei onnistu palkkaamaan työntekijää ajoissa, työmäärä kasaantuu ensisijaisesti muille työntekijöille. Yritys säilyttää oman tehokkuutensa ja kilpailukykynsä huolehtimalla kaikkien työntekijöidensä hyvinvoinnista ja jaksamisesta, joten henkilöstövuokraus on oikea ystävänpalvelus niin yrityksen johdolle kuin muullekin henkilöstölle.

 

Lue lisää RekryDiilin henkilöstövuokrauksesta täältä!