Valitse mihin haluat kirjautua

Jäikö kesäloma päälle? Vinkkejä arkeen ja töihin paluuseen

Kesälomalla on saanut nauttia aurinkoisista kesäpäivistä, ja moni on varmasti viettänyt aikaa uimarannalla, rentoutunut mökillä ja tavannut pitkästä aikaa myös ystäviä. Normaali päivärytmi on saattanut mennä ihan nurinkurin ja nukkumaan on menty puolen yön jälkeen ja aamukahvit juotu vasta lounasaikaan. Alussa ikuisuudelta tuntunut kesäloma onkin yhtäkkiä hetkessä ohi ja paluu töihin odottaa.

Mikä fiilis? Odotatko jo innolla näkeväsi työkavereita (vaikka sitten etänä)? Vai ahdistaako töihin paluu ja työvaatteetkin ovat kutistuneet kesäloman aikana kaapissa?

Tässä RekryDiilin vinkkejä, miten tahmean arjen saa taas paremmin rullaamaan ja lomalta töihin paluu sujuu leppoisammin.

Löysää kalenteria ja priorisoi

Älä buukkaa ensimmäistä työviikkoa täyteen palavereja. Koita välttää turhaa stressiä. Pura sähköpostista ensin kiireisimmät viestit ja vastaa vain niihin. Osa viesteistä on varmasti sellaisia, että niihin ei ole välttämätöntä reagoida heti tai ne eivät ole enää lainkaan ajankohtaisia.

Aikatauluta ja pilko kokonaisuudet

Listaa tärkeimmät työtehtävät ja tartu ensin niihin. Muistilistat ovat hyviä ja vapauttavat aivot keskittymään juuri sillä hetkellä tekeillä olevaan tehtävään. Pilko isommat kokonaisuudet pienemmiksi tehtäviksi, jolloin niitä on helpompi alkaa työstää ja saat nopeammin myös jotakin aikaan. Älä yritä liikaa. Kaikkea ei tarvitse saada heti valmiiksi.

Huolehdi rytmistä ja muista tauot

Mene riittävän ajoissa nukkumaan ja laita kello soimaan hyvissä ajoin, jotta ehdit nauttia rauhassa aamiaista. Älä unohda pitää kahvi- ja lounastaukoja. Miten kiva idea olisikaan nauttia lounasta kollegan kanssa vaikkapa puistossa tai vaihtaa kesälomakuulumisia torikahvilla? Muista myös taukojumppa – kroppa kiittää ja ajatuskin kulkee usein paremmin pienen jumppatauon jälkeen.

Varaa irtiotto arjesta

Jos arki takkuaa ja seuraavaan lomaan on vielä kuukausia aikaa, suunnittele ja varaa pieni irtiotto arjesta. Yksi yö hotellissa tai teatteri-ilta piristää kummasti ja onpahan jotain kivaa odotettavaa. Jos kukkaron nyörit ei anna myöten, ulkoiluretki ja makkaroiden paisto nuotiolla on yllättävän hauskaa! Pimenevistä syysilloista selviää paremmin, kun on jotain mieluisaa mitä odottaa!

Työn iloa!
RekryDiili

Ps. Jos nykyinen työ ja töihin paluu vinkeistämme huolimatta ei jaksa innostaa, ehkä olisi aika vaihtaa työpaikkaa? Kurkkaa avoimet työpaikkamme