Valitse mihin haluat kirjautua

Suorahaku palvelut yrityksille

Mitä on suorahaku?

Suorahaku eli headhunting on rekrytoinnin keino, jolla etsitään ehdokkaita avoimiin työtehtäviin ilman julkista ilmoitushakua. Suorahakua hyödynnetään tavallisesti silloin, kun halutaan toimia luottamuksellisesti tai erityisen matalalla profiililla. Suorahaku on perinteisesti kohdistunut yrityksen ylimmän johdon rekrytointeihin, mutta nykyisin suorahakupalvelua hyödynnetään kaikilla organisaatiotasoilla. Useimmiten suorahakutoimeksiannot kuitenkin kohdistuvat asiantuntijatason tehtäviin sekä vaikeasti löydettäviin ammattiosaajiin.
Miten yritykseni voi hyötyä suorahausta?
Etuna suorahauissa on, että hakuprosessiin valikoituu heti alusta alkaen ehdokkaita, jotka osaamisensa perusteella ovat sopivia tekijöitä avoimiin työtehtäviin. Tämä on myös toimiva keino vähentää virherekrytointien riskiä. Suorahaun avulla voidaan tavoittaa sellaisia taitajia, jotka eivät ole aktiivisesti etsimässä uusia mahdollisuuksia työelämäänsä. Maailman digitalisoitumisen myötä asiantuntijan löytäminen ei vie enää viikkoja tai kuukausia, vaan sopiva tekijä saattaa löytyä jopa muutamassa päivässä.
RekryDiiliin rekrytointiprosessi
Suorahaun parhaat puolet:
 • Säästät aikaa rekrytointiprosessissa.
 • Löydät taidoiltaan, kokemukseltaan ja ominaisuuksiltaan työnkuvaan soveltuvan tekijän.
 • Kalliin virherekrytoinnin riski pienenee.
 • Saatat löytää passiivisten hakijoiden joukosta etsimäsi ammattilaisen.
 • Saat RekryDiilin ammattilaiselta tukea rekrytointiprosessiin.
Näin suorahaku etenee:
 • Aloitus
 • Selvitämme yhdessä asiakkaan kanssa haettavalta henkilöltä vaadittavat tiedot, taidot ja koulutustason. Lisäksi määrittelemme tehtävänkuvauksen ja siihen liittyvät avainkompetenssit.
   
  Millaista pätevyyttä hakijalta edellytetään työtehtävään?
   
  Tähän kysymykseen vastaamalla löydämme kyseiseen tehtävään parhaiten sopivia ehdokkaita.
 • Ehdokaskartoitus
 • Suorahakutoimeksiannoissa käymme läpi oman osaajapankkimme ja hyödynnämme kattavasti alan työkaluja. Suorahaun tukena käytämme myös eri sosiaalisen median alustoja ja verkkopalveluita. Näin tavoitamme laajalti potentiaalisia työntekijöitä. Panostamme erityisesti onnistuneeseen ja positiiviseen hakijakokemukseen, jotta hakijoille jää mielekäs kuva yhteydenotostamme. Toimimme tässäkin prosessissa ehdottoman luottamuksellisesti, emmekä paljasta asiakasyrityksen nimeä ehdokkaille.
 • Sopivimpien hakijoiden valinta
 • Haastattelemme suorahakutoimilla löytämämme potentiaaliset ehdokkaat ja raportoimme tulokset yksityiskohtaisesti asiakasyrityksellemme. Haastattelut toteutetaan asiakkaamme toiveiden ja vaatimusten mukaisesti. Kaikkiin suorahakuihin on mahdollistaa yhdistää psykologinen soveltuvuusarviointi ja testaus sopivimpien hakijoiden valitsemiseksi. Tulosten perusteella asiakasyrityksen on selkeämpi suunnitella uuden työntekijän perehdytystä ja mahdollista koulutusta. Olemme tarvittaessa mukana rekrytoinnin lopullisen valinnan tekemisessä ja annamme oman ehdotuksemme sekä näkemyksemme tehtävään parhaiten sopivasta hakijasta.
Prosessin päätteeksi sinulla on uusi, asiantunteva ja ammattitaitoinen tekijä osana tiimiäsi!